Honden luisteren graag naar reggae

Honden luisteren graag naar reggae

Stel: je zit thuis samen met je hond op een rustige zondagmiddag. Je wil muziek luisteren, maar je wil ook niet egoïstisch zijn. Iedereen in huis heeft evenveel recht om naar zijn of haar favoriete muziek te luisteren. Maar naar wat luistert Blaffie eigenlijk graag?

Ontspannend

Stop met twijfelen! Onderzoekers van de Schotse dierenorganisatie SPCA en de universiteit van Glasgow helpen je uit de nood. Blaffie wordt helemaal hondsdol, en dat bedoelen we op een positieve manier, van reggae! Ook soft rock kan ie wel pruimen.

De onderzoekers wilden uitzoeken welke impact verschillende muziekgenres hadden op de stressniveaus van honden. Daarvoor rustten ze de proefdieren uit met hartslagmeters terwijl ze verschillende soorten muziek speelden. De opmerkelijke conclusie is dat honden wel degelijk muziekvoorkeuren hebben. Het is dus niet zomaar eender welke muziek je opzet wanneer je met Blaffie in de zetel ligt.

Asielen

Reggae is voor honden het meest ontspannend, zo blijkt uit het onderzoek. Geen nood, je moet Blaffie geen pretsigaret tussen zijn lippen steken, de muziek alleen volstaat al. De onderzoekers stellen op basis van de resultaten voor om reggae te spelen in hondenasielen. Die plaatsen kunnen erg stresserend zijn voor dieren die er net aankomen, en de muziek zou hen kunnen helpen ontspannen.

Haal dus die oude platen van Bob Marley boven, zet je in de zetel met je hond en chillen maar!