Homofobe haatbrief weekt heel wat ontroerende reacties los

Momenteel circuleert er een emotionele vido van een Spaanse homorechtenorganisatie op het wereldwijde web. Daarin is te zien hoe een brief vol met homofobe beledigingen tot verrassende en pakkende reacties leidt.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Voor de video van de organisatie Con La Voz Bien Alta trok een Amerikaans homokoppel de straten van Madrid op. Ze zijn op vakantie, maar spreken de taal niet. Om een brief van de hosteleigenaar te vertalen, schakelen ze de hulp in van enkele voorbijgangers.

Verschillende vriendelijke locals schieten de jongens te hulp en beginnen niets vermoedend de brief te vertalen. Al snel beseffen ze dat de brief geen wegbeschrijving is naar het hotel, maar een pure haatbrief vol met beledigingen.

De reacties van de helpende voorbijgangers zijn dan ook hartverwarmend. Stuk voor stuk durven ze amper lezen wat er staat en zijn ze duidelijk aangedaan door de grove tekst.

De homorechtenorganisatie benadrukt dat homofobie nog alomtegenwoordig is, maar slechts weinigen stappen daarmee naar de politie. Met deze film wil de federatie slachtoffers van homofobe discriminatie aanmoedigen om die stap wel te zetten en zich te verzetten tegen discriminatie.