Hof Van Cleve op nummer 50 van 's werelds beste restaurants

Toprestaurant Hof van Cleve van chef-kok Peter Goossens staat op nummer 50 in de Top 50 van 's werelds beste restaurants. Dat is in Melbourne bekendgemaakt.
door
Belga
Leestijd 1 min.

Een jury van duizend leden wereldwijd stelt de rangschikking van The World's 50 Best Restaurants op. De restaurants Hertog Jan van Gert De Mangeleer en The Jane van Sergio Herman eindigden op de nummers 61 en 74. Hof van Cleve steeg van de 53ste naar de 50ste plaats.

"Het is telkens weer een grote eer om op deze lijst te staan tussen andere grote chefs", reageert Peter Goossens. "Onze terugkeer in de top 50 bewijst dat we in Kruishoutem een internationaal niveau halen en tot de elite gerekend mogen worden. We gaan zo voortdoen met heel onze equipe, zonder wie we dit niet zouden bereiken."

Het beste restaurant ter wereld is dit jaar Eleven Madison Park uit New York. Osteria Francescana in het Italiaanse Modena en El Celler De Can Roca in het Spaanse Gerona sluiten de top drie af.

Hof van Cleve haalde vorige maand ook al de vijftiende plaats in de nieuwe ranking van Opinionated About Dining, met de 200 beste klassieke restaurants van Europa.