Hoe zit het met de verzekeringen als een storm je huis heeft beschadigd?

Hoe zit het met de verzekeringen als een storm je huis heeft beschadigd?

De grote hagelstorm van eerder dit jaar zit bij sommigen ongetwijfeld nog vers in het geheugen. Heel wat dakramen en zelfs daken sneuvelden door dit noodweer. Gelukkig sta je er niet alleen voor als zo'n hevige storm weer toeslaat. Met de woningverzekering van het verzekeringspakket Belfius Home & Family ben je niet enkel verzekerd tegen brand, maar onder andere ook tegen stormschade.

Stel, een zware storm blaast een deel van je dak weg. Dan kan je onmiddellijk Belfius bellen voor de eerste dringende bijstand, en wordt met behulp van een tijdelijke oplossing  je woning zo snel mogelijk  tegen regen en wind beschermd (bijvoorbeeld door het plaatsen van een zeil). Indien het huis een tijdje onbewoonbaar is, worden de overnachtingen in een hotel tijdens de normale duur van de herstellingswerken eveneens terugbetaald.

Voor de schade aan je gebouw heb je meestal twee keuzes. Ofwel kies je voor een financiële vergoeding voor de geleden schade, ofwel voor een definitieve herstelling in natura. Kies je voor de tweede optie,  dan zorgt Belfius ervoor dat een vakman uit de bouwsector binnen 48 uur contact opneemt om een bestek te maken. Wanneer het bestek wordt goedgekeurd zorgt die vakman  dan voor de herstellingen aan je woning. Belfius betaalt integraal de factuur, inclusief het eigen risico (= vrijstelling). Als je de schade telefonisch doorgeeft, kan je gesprekspartner van Insurance Services by Belfius ook meteen aangeven of je aanspraak kan maken op een herstelling in natura.

Raadpleeg de voorwaarden van de verzekeringspolissen  in jouw Belfius-kantoor of op www.belfius.be. De algemene voorwaarden en de verzekeringspolissen hebben voorrang op de commerciële brochures.

 

Deze waarborgen zijn geldig binnen de maximumgrenzen voor waarborgen, de eigen risico's, de uitsluitingen en de eventuele gevallen van verval (bijv. niet-naleving van de bijzondere voorwaarden, niet ingaan op de preventieve maatregelen die door de verzekeraar worden opgelegd enz.).