Hoe kun je jouw start-up business in tijden van corona toch op de been krijgen?

Je eigen business in tijden van corona toch op de been krijgen, hoe doe je dat eigenlijk? Er zijn diverse zaken waar je rekening mee moet houden als je jouw eigen onderneming begint. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rijtje gezet waarmee je snel jouw eigen start-up business kunt opzetten. Lees snel verder voor meer informatie.

door
Online redactie
Leestijd 2 min.

Wil je je inschrijven bij de KvK, dan heb je een bedrijfsnaam nodig. Een goede bedrijfsnaam is pakkend, herkenbaar en maakt duidelijk wat jouw onderneming precies doet. Let op: check altijd eerst even via de website van de KvK of jouw bedrijfsnaam al bestaat of niet.

Registreer meteen ook je domeinnaam

Een domeinnaam registreren is erg belangrijk, want met een goede website kun je straks veel meer mensen op de hoogte brengen van jouw onderneming. Kies voor een goede host, zoals hosting provider Combell. Met een snelle en strakke website trek je de meeste klanten.

Ga op zoek naar klanten

Je kunt klanten via je netwerk vinden, maar ook via evenementen en bijeenkomsten bij jou in de regio. Je kunt uiteraard ook zelf bedrijven mailen of bellen en vertellen wat je hen te bieden hebt.

Zorg voor een goed financieel plan

Wil je jouw eigen business starten, dan heb je ook geld nodig. Door een financieel plan te maken, breng je in kaart hoeveel geld je precies nodig hebt en waar je dit vandaan kunt halen. Je krijgt zo ook meer inzicht in de kansen van jouw bedrijf en of het wel voldoende rendement zal opleveren als je jouw business eenmaal hebt opgezet.

Verken de markt en bepaal je strategie

Tijd steken in goed onderzoek van de markt is erg belangrijk als je een eigen business start. Bedenk waarin jij anders dan je concurrenten bent en hoe je de markt op wilt gaan met jouw product of dienst. Waarin kun je je met jouw business onderscheiden van de rest? Wie zijn precies jouw klanten en wat willen ze? Door goed marktonderzoek te doen, kun je jouw unieke strategie voor de komende tijd bepalen.

Heb je deze stappen achter de rug? Dan wordt het tijd om je officieel in te schrijven bij de KvK. Wij wensen je heel veel succes met jouw start-up business!