Hodgson: "Ik weet niet wat ik hier doe"

Hodgson: "Ik weet niet wat ik hier doe"

Roy Hodgson, de ontslagnemende bondscoach van Engeland, heeft voor de laatste keer de pers te woord gestaan voor de Three Lions terug naar huis afreizen. Hodgson begreep duidelijk niet goed wat nog van hem verwacht werd en herhaalde tot twee keer toe: "Ik ben niet zeker wat ik hier eigenlijk doe." Engeland moest maandagavond zijn meerdere erkennen in IJsland in de achtste finales van het EK in Frankrijk. De Engelsen verloren met 1-2 van de IJslanders, het signaal voor Hodgson om na de partij zijn ontslag te geven.

Dinsdagnamiddag kwam hij nog een keer terug op EURO2016, dat weer een net-niet-verhaal werd voor Engeland. "Ik ben ontgoocheld. Ik zag het niet aankomen. Ik had geen enkele aanwijzing dat we zo slecht zouden spelen", zei Hodgson, die zich ook excuseerde bij de supporters. "Ik ben er zeker van dat deze spelers eens aan de verwachtingen zullen voldoen en op een dag zal Engeland het goed doen op een toernooi. Ik hoop in 2018 (WK in Rusland, nvdr.)."

Hodgson werd geflankeerd door Martin Glenn, de CEO van de Engelse voetbalbond FA. Die benadrukte dat het belangrijk is om naar het dieperliggende probleem bij de Engelse nationale ploeg te zoeken. "Ik denk dat de hamvraag is waarom we er niet in slagen om goed te presteren als het er op de toernooien echt op aankomt (...) Het wordt tijd dat we eindelijk eens naar onze waarde presteren, iets wat we in de afgelopen 50 jaar niet meer gedaan hebben", zei Glenn.

Toch kijkt de CEO hoopvol naar de toekomst van het Engelse voetbal. "We presteren goed in de jeugdtoernooien en er zijn redenen om hoopvol te zijn, want we maken progressie." Een opvolger voor Hodgson wou Glenn nog niet kwijt. "We zoeken naar de meest geschikte persoon, niet per se de beste Engelsman", besloot Martin Glenn.

bron: Belga