'Hip dips' zijn de nieuwe positieve trend op Instagram

'Hip dips' zijn de nieuwe positieve trend op Instagram

Sinds de tigh gap de ronde doet als schoonheidsideaal, dromen veel meisjes van flinterdunne beentjes, zonder overdreven welvingen of duikjes. Met de hashtag #hipdips proberen mensen daar verandering in te brengen op Instagram.

Vioolheupen

Hip dips worden ook wel eens 'violin hips' of vioolheupen genoemd, omdat vrouwen een klein boogje hebben dat lijkt op de inkepingen in de klankkast van een viool. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn zo'n hip dips compleet normaal.

A post shared by GIRRLSCOUT (@girrlscout) on

Net om die reden posten heel wat vrouwen een foto op Instagram, terwijl ze ondergoed, zwemkledij of een strakke broek aanhebben. Op die manier zetten ze de welving van de dijen in de verf. De meesten geven toe dat ze lang onzeker waren, maar dat ze hun lijf met alle 'imperfecties' ondertussen geaccepteerd hebben.

Liposuctie

"Toen ik 11 jaar was, kloeg ik voortdurend over mijn heupen. Op een bepaald moment heb ik zelfs aan mijn moeder gevraagd of ik een liposuctie mocht hebben", zegt de Amerikaanse Audineaka in het bijschrift. Gelukkig reageerde haar moeder destijds met een vleugje humor. "Ze vroeg me een mes mee te brengen uit de keuken, zodat ze de operatie gratis zou uitvoeren."

A post shared by Audineaka (@audineaka) on

In totaal is de hashtag #hipdips al meer dan 1.400 keer gedeeld. De boodschap is dus duidelijk: als je opgescheept zit met vioolheupen, moet je je daar niet om schamen. Integendeel, je mag er trots op zijn.