Hieraan herken je succesvolle mensen

Hieraan herken je succesvolle mensen

 Als we kijken naar onze rolmodellen, zien we enkele kenmerken die ze gemeenschappelijk hebben. Misschien kan het wel als tip dienen in je reis naar succes.

Ze delen hun tijd goed in

Productiviteit is uiterst belangrijk. Daarbij moet je de switch maken van uitslapen naar vroeger opstaan. In het begin van je twenties lijkt het misschien ondenkbaar dat je ooit vroeg uit de veren zal zijn op een vrije dag, maar je zal merken dat je veel productiever bent als je je dag goed indeelt.

Ze sparen

Het is verdomd moeilijk wanneer er weer een nieuwe iPhone of een mooie designerhandtas op de markt komt, maar geld sparen is zeer belangrijk. Het leert je enerzijds om je behoeften uit te stellen, anderzijds heb je steeds een stok achter de deur in gevallen van nood. En je wil toch niet aan je ouders vragen of ze je wat geld kunnen lenen nadat je beweerde op eigen benen te kunnen staan?

Ze proberen niet bevriend te zijn met iedereen

Veel vrienden hebben is leuk, maar voor sommigen is het nooit goed. En is het wel verstandig om al jouw energie en tijd in zulke vrienden te steken? Net zoals op het werk, probeer je nu ook een kosten-batenanalyse te maken. En de vrienden die niet goed scoren op die test, moeten het maar stellen met flink wat minder van je tijd.

Ze isoleren zichzelf niet

Met twee weet je meer dan alleen. Daarom is het belangrijk om jezelf niet af te zonderen maar net te socializen met anderen. Wanneer je optrekt met mensen die een goede invloed op je hebben waardoor je productiever wordt, dan win je daar alleen maar bij. Ook is het belangrijk om vriendschappen te onderhouden met mensen die ook in de zakenwereld iets voor je kunnen betekenen.

Ze geloven niet in ‘elders opnieuw beginnen'

Verhuizen naar het buitenland en daar een job zoeken lijkt heel soms zeer aanlokkelijk, maar het zal geen einde maken aan je problemen. Het is beter om je problemen gericht aan te pakken en er komaf mee te maken, dan te hopen dat je problemen zullen wegsmelten voor de Franse zon.

Ze laten zich niet doen door ongeduldigheid

Geduld is een mooie zaak. Wie zich niet laat opvreten door ongeduldigheid komt beheerster over. Daardoor sta je steviger in je schoenen. Een studie van de nationale universiteit van Singapore ontdekte dat ongeduldigheid het DNA veroudert, bij vrouwen nog erger dan bij mannen, waardoor we minder lang leven. Kalmte kan je dus echt redden.

Foto: Pexels