Hier gaat Obama binnenkort wonen

Wanneer Barack Obama in november president af is, kan hij uiteraard niet meer in het Witte Huis blijven wonen. Dat betekent niet dat de Obamas Washington verlaten, want ze hebben al een nieuw stulpje gevonden.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

Barack en zijn gezin zullen na zijn ambstermijn intrekken in een mooie villa in Kalorama, een wijk op een steenworp van Washington. Dat is opmerkelijk want de meeste presidenten verlieten na hun regeringsperiode de stad, enkel Woodrow Wilson deed het Obama voor in 1921. De huidige president wil er blijven zodat zijn dochters hun school er kunnen afmaken.

Kalorama is een mooie wijk waar vooral ambassadeurs wonen. De villa wordt gehuurd van Joe Lockhart, voormalig persvoorlichter van ex-president Bill Clinton en telt negen slaapkamers en badkamers. De geschatte huur is 22.000 dollar per maand (zo'n 20.000 euro).

 

Check out pictures of the new house Obama is reportedly moving into, post-White House https://t.co/F38MiiL2gO pic.twitter.com/4vw0IBtdzY

— MarketWatch (@MarketWatch) 26 mei 2016

Barack Obama and family will swap the White House for a 8,200-square-foot mansion, reports… https://t.co/hY8Fiun92j pic.twitter.com/TFnBETh9tR

— Telegraph News (@TelegraphNews) 26 mei 2016