Hier is een hashtagknop voor je toetsenbord voor degene die niet weten hoe ze een hashtag typen

Hier is een hashtagknop voor je toetsenbord voor degene die niet weten hoe ze een hashtag typen

Voor mensen die erg actief zijn op social media maar moeite hebben met het typen van de hashtag (#) is er nu een Kickstarter crowdfunding campagne waar mensen geld kunnen doneren voor de HashKey, een 'one key USB keyboard'.

Volgens Ben Gomori, de uitvinder van de HashKey, is het apparaat een handige manier om tijd te besparen. "Je moet je niet meer afvragen hoe je een hashtag doet op je computer (Alt Gr + " ) en op twee toetsen drukken om de hashtag op je scherm te toveren. We willen social media fans een tijdsbesparend element aanbieden en tegelijkertijd de bijdrage van de machtige hashtag aan de digitale communicatie vieren."

"Het begon als een grapje maar toen realiseerde ik me dat het eigenlijk erg nuttig kan zijn voor mensen die vaak social media gebruiken," legt Gomori uit aan Daily Dot. "Toen beseften we dat we  een product konden creëren dat eigenlijk nuttig is en kan functioneren als een soort speeltje op je bureau maar ook werkelijk iets kan doen."

Gomori heeft een werkend prototype en beweert dat het geen exclusiviteit zal worden. "Iedereen die veel met Twitter werkt, zal er veel voordeel uit kunnen halen."

Gomori is op zoek naar 23.500 dollar om het product op de markt te brengen. Een HashKey zal ongeveer 23 euro kosten en in maart 2015 op de markt zijn.