Het weer van morgen in je woonkamer

Je zal nooit meer in een regenbui terecht komen zonder je paraplu door deze kleine doos. Het toestel simuleert de weersvoorspelling van de volgende dag, inclusief regenwolken en storm.

De Tempescope werd ontworpen door de Japanner Ken Kawamoto, software-ingenieur overdag, gadgetgenie 's nachts. Het toestel is een deel van zijn plan om "de barrière tussen de digitale wereld en de echte wereld te verbreken."

De microkosmos in een doos maakt echte regendruppels en wolken, maar kan ook donder en bliksem simuleren of de zonneschijn van morgen in je woonkamer halen. Het enige dat het toestel niet kan maken is sneeuw, het feit dat ze in Tokyo bijna nooit sneeuw krijgen kan er wel eens mee te maken hebben.

Het gadget analyseert de weersvoorspellingen, die het draadloos krijgt via je computer of smartphone uur per uur, en start dan met het nabootsen van die voorspellingen.

Het toestel bevat een waterpompje, een mistmachine en ledlampjes om de speciale effecten te creëren. Alles wordt aangestuurd door een Arduino microcomputer.

Ken wil dit jaar nog geld inzamelen voor het project via een crowdfundingcampagne. Als je niet kan wachten en je een beetje technisch aangelegd bent kan je ook je eigen weermachine maken, de ingenieur zette het hele plan op zijn website.

https://www.youtube.com/watch?v=Euw6ebwXlMI