Het weer blijft nog een week kwakkelen

Het weer blijft nog een week kwakkelen

Zaterdagnamiddag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt. Vooral in de noordelijke landshelft vallen er een aantal lokale

buien. In het zuiden van het land blijft het op vele plaatsen droog. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Venen en 22 graden in het centrum. Er waait een zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest, en aan zee uit westnoordwest. Dat meldt het KMI.

Zaterdagavond vallen er tijdelijk nog plaatselijke buien, vooral over het noordelijk deel van het land. In de Ardennen zijn enkele mistbanken mogelijk. De minima schommelen tussen 10 en 15 graden. Zondag is het vaak bewolkt. 's Ochtends blijft het in vele streken nog droog, maar reeds in de loop van de voormiddag verwachten we buien vanaf het westen en het noordwesten. Na de middag vallen er vooral in het centrum en het oosten buien, en wordt het over het westen zonniger en meestal droog. Lokaal onweer is niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 18 en 23 graden. De zwakke tot matige westenwind ruimt naar het noordwesten.

Zondagavond is er nog kans op een lokale bui. Zondagnacht blijft het droog met soms brede opklaringen en wolkenvelden. De minima schommelen van 8 graden in de Hoge Venen tot 13 graden in het westen. Maandag is het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op een lokale bui al blijft het meestal droog. Maxima tot 21 graden bij een matige westenwind.

Dinsdag is het amper 20 graden, woensdag zo'n 22 graden. Donderdag is het tijdelijk warmer maar al snel neemt de bewolking vanaf het westen toe en kunnen er (onweers)buien vallen. Vrijdag en zaterdag is het vaak bewolkt met soms enkele buien al zijn de vooruitzichten voor het weekend nog zeer onzeker. Het wordt opnieuw koeler met zo'n 21 à 22 graden.

bron: Belga