Het uitmaken met je vriend of vriendin? Daar bestaat nu een app voor

Het uitmaken met je vriend of vriendin? Daar bestaat nu een app voor

Na de populaire dating-app Tinder is er nu een app die net het tegenovergestelde doet. Jawel, de 'Binder' app maakt het mogelijk om een relatie via je smartphone te beëindigen.

De naam 'Binder' is daarbij niet toevallig gekozen en is afgeleid van het Engelse 'binned her' wat wil zeggen: 'ik heb haar gedumpt'. Bovendien betekent 'bin' ook bak in het Engels. En dat wordt geïllustreerd door de app waarbij je iemand in de 'bin' kan dumpen.

Het werkt als volgt: je voert de gegevens in van de persoon die je wil dumpen (naam, GSM-nummer en foto). Vervolgens selecteer je een reden waarom je het uitmaakt. Dat kan gaan van 'het ligt niet aan mij, het ligt aan jou' of 'zelfs als je de laatste persoon op aarde was, zou ik dit nog sturen'. Daarna moet je net als bij Tinder swipen. Naar rechts swipe je de persoon 'naar de bin' en maak je de relatie dus gedaan. De gedumpte ontvangt op zijn of haar GSM-nummer dan een bericht plus een audioboodschap met het slechte nieuws.

De makers van deze onfastoenlijke app zien in hun idee echter geen graten. Ze beweren dan ook dat het bedoeld is om ongemakkelijke gesprekken te vermijden en 'de pijn te verlichten'.