"Het is tijd dat mannen ook eens als lustobject worden neergezet"

"Het is tijd dat mannen ook eens als lustobject worden neergezet"

Chris Pratt is alomtegenwoordig. De acteur wordt sinds zijn grote doorbraak constant aangesproken en gevraagd naar zijn mening over allerlei onderwerpen. Deze week sprak de acteur zich uit over het feit dat veel actrices gezien worden als lustobjecten.

Daar heeft Pratt totaal geen problemen mee. "Het is tijd dat mannen ook eens als lustobject worden neergezet," zei de acteur in een interview met Yahoo.

Pratt viel voor zijn rollen in Guardians of the Galaxy en Jurassic World heel wat kilo's af terwijl hij vroeger bekend stond om zijn dikke buik. "Het is belangrijk geweest voor mijn carrière dat mijn uiterlijk zo veranderd is," vertelde de 35-jarige acteur.

"Ik vind het walgelijk dat vrouwen steeds gezien worden als lustobject en dat dat voor mannen niet zo was. Ik denk dat het voor de emancipatie beter is dat we dat een beetje rechttrekken. Daarvoor hoeven we vrouwen niet per se minder te zien als een lustobject maar mannen gewoon net zo vaak," vindt Pratt.

"Uiteindelijk zijn onze lichamen gewoon voorwerpen. We zijn gewoon grote hompen vlees en bloed met organen die ons toelaten om te leven."