Het Journaal feliciteert VTM NIEUWS live tijdens de nieuwsuitzendingen

Het Journaal feliciteert VTM NIEUWS live tijdens de nieuwsuitzendingen

Historische beelden in de nieuwsuitzendingen van VRT en VTM: VRT-nieuwsanker Wim de Vilder feliciteerde zijn VTM-collega Freek Braeckman in de rechtstreekse uitzending van 13 uur vanmiddag met de 30ste verjaardag van de commerciële omroep aan de Medialaan in Vilvoorde. "We gaan iets doen wat we nog nooit eerder hebben gedaan in de televisiegeschiedenis", zei Journaalanker Wim De Vilder. "We hebben nu contact met de studio van 'VTM Nieuws' aan de Medialaan in Vilvoorde." De Vilder feliciteerde zijn collega en vroeg hoe de verjaardag zou gevierd worden.

Freek Braeckman maakte daarop reclame voor de grote verjaardagsshow van vanavond. Daarop vroeg De Vilder welke momenten VTM trots hadden gemaakt in die 30 jaar. Op basis van een rondvraag zei Braeckman dat VTM fier is dat ze dicht bij de kijker staat en dat ze erin slaagt om elke dag weer concurrent VRT uit te dagen.

Beide ankers waren het erover eens dat ze mekaar dag aan dag scherp houden in de competitie om de beste nieuwsuitzending van Vlaanderen te maken, en ze waren het er ook over eens om dat nog vele jaren zo te houden.

Tot slot bleek dat beide nieuwsredacties precies hetzelfde onderwerp als volgende in de rundown hadden, met name de gerechtelijke perikelen van koning Albert II met zijn vermeend vaderschap van Delphine Boël.

bron: Belga