Het echte verhaal achter de man die al zijn bezittingen in tweeën zaagde uit wraak

Het echte verhaal achter de man die al zijn bezittingen in tweeën zaagde uit wraak

Wat leek op een extreme daad van wraak van een man bleek een briljante marktingcampagne te zijn van een Duits bedrijf dat juridische informatie geeft.

Het was een afscheid om nooit te vergeten. De onlangs gescheiden Martin zaagde alle bezittingen van hem en zijn vrouw in de helft en zette ze dan te koop op eBay. Het internet en internationale media sprongen meteen op het verhaal dat uit Duitsland kwam. De video, Für Laura, die een beetje later geüpload werd op YouTube, liet zien hoe de man wraak nam en met elektrisch gereedschap alle bezittingen in tweeën zaagde. Van zijn mobiele telefoon tot de televisie en zelfs zijn auto, alles moest er aan geloven. De man plaatste alle helften op eBay met inbegrip van de halve iPhone en de halve fiets.

Maar daar stopte het verhaal niet want uiteindelijk bleek dat Martin niet bedrogen was en dat hij geen wraak had genomen op zijn vrouw. In feite was de hele stunt bedacht door de Deutsche Anwaltauskunft, een informatieportaal voor de Duitse Orde van Advocaten. De groep advocaten biechtten op hun website op dat de man en het verhaal vals waren.

"We wilden op een grappige manier aantonen dat er een probleem is in Duitsland maar ook elders. Te weinig echtparen treffen namelijk voorzorgsmaatregelen voor het geval het tot een scheiding zou komen, bijvoorbeeld met een huwelijkscontract. Als de koppels uiteindelijk scheiden, eindigt dat vaak in een bittere strijd om meubels en andere bezittingen die niet alleen het koppel verder schaadt, maar ook de kinderen."

De items staan wel nog steeds te koop op eBay. De opbrengst wordt geschonken aan een goed doel.

https://www.youtube.com/watch?v=ZHLg_9DGbSg