Herstel Van Avermaet verloopt goed, olympische kampioen traint al op de rollen

Herstel Van Avermaet verloopt goed, olympische kampioen traint al op de rollen

Het herstel van Greg Van Avermaet verloopt voorspoedig. De olympische kampioen kreeg woensdag het licht op groen om op de rollen te trainen. Dat deelde zijn team BMC mee. Drie weken terug liep Van Avermaet bij een val tijdens een training met de mountainbike een breukje op net boven zijn linkerenkel. Woensdag ging hij opnieuw langs bij dokter Tim Leenders, bij wie hij op 14 november onder het mes ging.

"Greg heeft zoveel mogelijk gerust en zijn revalidatie verloopt als gepland", verklaarde BMC-teamdokter Max Testa. "Nu hij weer op de rollen mag, zullen we zijn training gestaag opdrijven. Het zal nog een week tot tien dagen duren voor Greg ook weer de weg op mag. Op 9 december begint in het Spaanse Denia onze jaarlijkse trainingsstage. Dat komt toevallig net goed uit. Tijdens die stage zullen we het herstel perfect kunnen opvolgen."

Van Avermaet kijkt er naar uit om aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te kunnen beginnen. "Vandaag reed ik voor het eerst weer op de rollen en alles verliep naar wens. Wanneer ik het rustig aan doe, voel ik geen pijn. Ik moet het gewoon niet willen forceren. Ik vermoed dat mijn enkel nu steeds sneller zal herstellen en hoop dat ik volgende week al meer kan doen."

Het nieuwe parkoers van de Ronde van Vlaanderen kan Van Avermaet alvast bekoren. "Het is een groot verschil met de voorbije jaren. Voor het eerst komt de Ronde door mijn gemeente. Het geeft een goed gevoel dat ik als één van de kanshebbers op de zege door Hamme zal kunnen rijden. Ik kijk ook uit naar de Muur van Geraardsbergen. Dat is een klim die me ligt. Dat ze aan de laatste tachtig kilometer niets gewijzigd hebben, vind ik ook een goede zaak. Ik hou van die finale."

In 2014 werd Van Avermaet tweede in "Vlaanderens Mooiste", in 2015 derde. Dit jaar verdween hij na een valpartij al snel uit de wedstrijd.

bron: Belga