Herdershond met heimwee legt bijna 400 kilometer af om huiswaarts te gaan

Herdershond met heimwee legt bijna 400 kilometer af om huiswaarts te gaan

Nadat de familie James uit het Welshe Penrhyn-coch hoorde dat een bevriende boer uit het Noord-Engelse Cockermouth een nieuwe herdershond zocht, besloten ze er eentje af te staan. Alan en Shan James hebben op hun boerderij toch vijftien honden en Pero was perfect voor de job. Begin maart brachten ze hem dus naar de boerderij in Cockermouth, waar hij een proeftijd kreeg.

Tijdens die proeftijd in Cockermouth kampte Pero blijkbaar met heimwee naar Penrhyn-coch. Begin april ging hij er plots vandoor tijdens het schapendrijven.  Dagenlang was de hond spoorloos, tot hij twaalf dagen later plots voor de deur van zijn oude thuis stond.

"Toen Alan na het avondeten de dieren ging controleren, stond Pero plots voor de deur. Het was een verrassing voor ons en de hond was helemaal door het dolle heen toen hij Alan zag", verklaart Shan James aan Metro UK.

Op twaalf dagen tijd legde de viervoeter met heimwee maar liefst 240 mijl (386 kilometer) af en waarschijnlijk kreeg hij onderweg hulp. "Hij was niet ondervoed of zwak, dus hij moet voedsel gevonden hebben onderweg", aldus de landbouwster.

De zwerftocht van Pero loont wel. Nadat ze zagen hoe trouw de viervoeter is, besloten James en Shan dat hij op de boerderij mag blijven.

Homeward Bound homesick dog walked 240 miles back to original owner https://t.co/DOgTl0gGdS

— Metro (@MetroUK) 26 april 2016

Archiefbeeld: AFP / P. Ellis