Hemelvaartsdag klaart op in de namiddag

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vanmiddag is het meestal droog en vaak zwaarbewolkt, maar vanuit het westen komen er geleidelijk opklaringen. De maxima schommelen tussen 13 graden op de Hoge Venen en 20 graden in het westen van het land, meldt het KMI. Morgen blijft het droog met opklaringen en wolkenvelden in het centrum en het zuiden van het land. In het westen en het noorden van het land blijft het bewolkt en verwachten we weinig opklaringen. De maxima schommelen tussen 17 graden aan de kust en 22 graden in het centrum van het land. Vrijdagavond komen er geleidelijk overal brede opklaringen.

Zaterdag is het eerst vrij zonnig met soms uitgebreide hoge wolkensluiers. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken en tegen de avond is een zeer lokale bui in de Ardennen niet uitgesloten. Maxima van 23 graden in de Hoge venen tot 27 graden in de Kempen. Er staat een veelal zwakke, in het westen matige, zuid- tot zuidwestenwind.

Zondag wordt een mooie zomerdag met soms hoge wolkensluiers. Op het einde van de dag neemt de stapelbewolking toe en vergroot vooral over het westen de kans op enkele onweersbuien. Het wordt warm met maxima tussen 24 graden over de Hoge Venen en 29 graden in de Kempen. De wind waait matig uit het zuiden, ruimend naar het zuidwesten en in het westen naar west.

Maandag trekt een storing traag maar zeker van west naar oost. Het is veelal betrokken en vooral over het centrum van het land valt er regen. Maxima tussen 16 graden aan zee en 24 graden in het zuiden. Er staat een zwakke tot matige westenwind, over het oosten uit zuidwest.

Dinsdag verloopt wisselvallig met vaak wolken en hier en daar enkele buien, bij maxima rond 22 graden over het centrum.

bron: Belga