Hell staat te koop

Hell staat te koop

Het gaat hier natuurlijk niet over de verblijfplaats van de verdoemden, wel over een gehuchtje in de Amerikaanse staat Michigan. Hell maakt deel uit van het Putnam Township in het zuiden van de staat, maar is gemeentevrij gebied. John Colone, de onofficiële burgemeester van Hell, probeert sinds 2015 het gebied van 20.234 vierkante meter te verkopen, maar nu de prijs zakken.

Vorig jaar vroeg Colone nog 999.666 dollar (899.000 euro) voor het gebied. Damned (Verdoemd), een kunstorganisatie uit het nabijgelegen Detroit, probeerde het geld in te zamelen via crowdfunding, maar hun verwoede poging strandde op slechts 77.000 dollar (69.000 euro). Volgens Detroit Free Press heeft burgemeester Colone nu besloten om de prijs te laten zakken en de verwijzing naar het getal van het Beest (666) te laten vallen. Hell moet nu nog 900.000 dollar kosten.

Voor dat bedrag krijgt de koper niet enkel de gronden. Enkele zaken en gebouwen, zoals 'Hell's Chapel of Love', 'Hell Hole Diner' en het minigolfterrein 'Screams Putt-Putt Golf Course' maken deel uit van de deal. Als kers op de taart krijgt de toekomstige eigenaar van Hell ook het recht om souvenirs met allerlei slogans, zoals Go to Hell en Hell, it's safer than Detroit te verkopen. Bovendien is Hell niet omgeven door een eeuwige vlammenzee met tal van demonen, maar door natuur en meer dan 90 kilometer aan wandelpaden.

Foto: Facebook / Hell Hole Bar