Helikopter Leicester City neergestort - Ook OH Leuven rouwt om overleden eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha

Helikopter Leicester City neergestort - Ook OH Leuven rouwt om overleden eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha

Leicester City bevestigde zondag dat eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha bij de helikoptercrash van zaterdag in de buurt van het stadion van de Engelse club om het leven kwam. Ook Oud-Heverlee Leuven, eveneens in handen van de Thaise zakenman, rouwt om het verlies. "Met een diepe droefnis bevestigt Oud-Heverlee Leuven dat zijn Voorzitter, Vichai Srivaddhanaprabha, samen met vier andere personen, tragisch om het leven kwam bij de helikoptercrash van gisterenavond nabij het King Power Stadium van Leicester City", klinkt het in een bericht van de club uit de Proximus League. "Onze eerste gedachten gaan uit naar de familie Srivaddhanaprabha en de families van iedereen aan boord van de helikopter. Dit is een ongelofelijk verlies voor de supporters van beide clubs binnen de voetbalfamilie van King Power. Khun Vichai was niet alleen een warm en nederig man, maar ook zeer genereus voor iedereen die zijn pad kruiste. Hoewel zijn reis met Oud-Heverlee Leuven nog maar net begonnen was, zal zijn visie voor de club beschermd en uitgevoerd worden."

"Zondag hebben fans aan de ingang voor de thuissupporters van het King Power at Den Dreef Stadion al steunbetuigingen geuit aan de betrokken families en de vrienden van Leicester City. Supporters die hun respect willen betuigen, zullen dit kunnen doen in een rouwregister dat kortelings geopend zal worden in het King Power at Den Dreef Stadion en later gedeeld zal worden met de familie Srivaddhanaprabha. Iedereen binnen de club is ontzettend geroerd door de reacties van supporters en de hele Belgische voetbalwereld in deze droeve dagen."

Srivaddhanaprabha kocht Leicester in 2010. Onder het bewind van de Thaise zakenman veroverde Leicester verrassend de Premier League-titel in 2016. In 2017 werd hij de nieuwe eigenaar van OH Leuven.

bron: Belga