Held overwint ernstige vorm van botkanker om buurman uit brandend huis te redden

Held overwint ernstige vorm van botkanker om buurman uit brandend huis te redden

Kucia merkte de brand als eerste op en bracht zijn familie in veiligheid. Nadien hoorde hij zijn buurman schreeuwen in het brandende huis. De man kroop onder de rook door, greep zijn buurman bij de kraag en sleepte hem naar buiten. Zo'n daad is sowieso indrukwekkend, maar aangezien Kucia kampt met een ernstige vorm van botkanker was dat een bijzonder heroïsche actie.

"Ik kan niet eens een bokaal augurken openen. Ik weet niet wat me bezielde, wat me hielp om mijn buurman in veiligheid te brengen", getuigt Kucia aan KTIV. "Als ik vijftien seconden later was, was hij er waarschijnlijk geweest met al die steekvlammen. Mijn buurman lag plat op de grond en probeerde te ontsnappen, maar dat lukte niet omdat hij maar één been heeft", aldus de held.

Kucia wou eerst zijn verhaal niet kwijt, maar besloot het toch te doen om de mensen die hem helpen ook in de kijker te zetten. Politieagenten, brandweerlui en vrijwilligers van het Rode Kruis helpen de zeven slachtoffers van de brand nu verder. De heldhaftige kankerpatiënt zegt dat de helpende handen hem hoop geven om te blijven vechten tegen kanker en dat hij zo over vier maanden zijn kleinkind nog kan zien.

"Ik wil die baby zien, ik wil mijn kleinkind kunnen vasthouden. Dat is wat ik wil en waarom ik blijf vechten", besluit Kucia.