Heet in het binnenland, koeler aan zee

Heet in het binnenland, koeler aan zee

Het is vandaag en ook de volgende erg warm in het binnenland. Aan zee is het beter vertoeven, met iets koelere temperaturen. Vanaf woensdag verwacht het KMI mogelijk onweer en normalere temperaturen. Vanmiddag kan het kwik stijgen tot 30 graden in de Hoge Ardennen en tot 35 graden in de Kempen. Aan zee is het enkele graden koeler met maxima rond 26 of 27 graden. Vanavond en vannacht is het meestal lichtbewolkt met later vanaf het noordwesten wel wat meer hoge wolkensluiers. Het koelt maar moeizaam af met naar de ochtend toe temperaturen tussen 15 en 20 graden.

Morgen is het eerst zonnig. In de namiddag en 's avonds verschijnen er wat meer wolkenvelden vanaf het noordwesten. Het blijft nog steeds zeer warm, maar iets minder heet dan vandaag, met maxima van 28 tot 33 graden. Aan de kust is het door de matige noordenwind koeler met maxima tot 23 of 24 graden. Zaterdagnacht wisselen opklaringen en wolken elkaar af. Het blijft droog bij minima van 13 tot 18 graden.

Zondag start droog en eerder bewolkt. Vanaf de kust komen er al snel meer opklaringen die zich in de namiddag naar alle streken uitbreiden. Het wordt wat minder warm met maxima van 23 graden aan de kust tot 29 graden in de Kempen.

Maandag wordt opnieuw zonnig en zeer warm met maxima van 26 graden aan zee, rond 30 à 31 graden in het centrum en tot 32 graden in de Kempen. Dinsdag lijkt het nog wat warmer te worden bij maxima van 30 tot 34 graden.

Woensdag kan de atmosfeer onstabieler worden bij nadering van een storing waardoor er mogelijk lokale onweersbuien vallen. De maxima schommelen nog tussen 25 en 30 graden, maar in de namiddag wordt het enkele graden koeler.

Donderdag en vrijdag wordt het koeler met maxima rond 23 of 24 graden, wat normaal is voor de tijd van het jaar. Er zijn meer wolken en de kans op neerslag vergroot verder, maar dit moet nog bevestigd worden.

bron: Belga