Hasseltse Ruby Grace trapt 34ste Pukkelpop af

Hasseltse Ruby Grace trapt 34ste Pukkelpop af

De Hasseltse Ruby Grace geeft om 19.00 uur het startschot van de 34ste editie van Pukkelpop. "Ik ben extreem excited om Pukkelpop te openen. Ik had nooit gedacht dat het zo snel zou gaan", zegt Ruby Grace. Verder staan op het 'pre-feestje' onder meer Black Box Revelation, SONS, Heideroosjes en The Van Jets op het programma. Pukkelpop begint officieel pas morgen, maar festivalgangers met een vrijdag- of combiticket kunnen vandaag al genieten van het zogenaamde 'pre-feestje'. Om 19 uur bijt Ruby Grace de spits af op haar 'thuisfestival'.

De voorbije jaren stond zangeres Louise Vanoppen zelf nog als bezoeker op de festivalweide in Kiewit. De vraag van Pukkelpop kwam voor haar dan ook als een verrassing. "Ik ga sinds ik 14 jaar ben elk jaar naar Pukkelpop. Voor mij is het ook het leukste festival omdat ik zelf van Hasselt ben", vertelt Louise. "Vorig jaar tijdens Pukkelpop had ik nog niet eens één nummer uit, laat staan dat ik in mijn gedachten had dat ik dit jaar de openingsact zou zijn."

Ruby Grace brengt op Pukkelpop een mix van kitsch, elektropop en soul. Dat doet ze met een stem die erg aan Amy Winehouse doet denken. "Ik had nooit gedacht dat mensen direct zo enthousiast zouden zijn over mijn kitsch-stijl", legt Louise uit. "Ik sta op het podium met getalenteerde, hardwerkende vrienden, en dat op het festival waar ik normaal altijd zelf voor het podium sta. Ik kan echt niet opbrengen hoe gelukkig dat me maakt."

Vanaf vanavond pakt Pukkelpop ook uit met een officiële wereldrecordpoging met 320 lasers in de Boiler Room, wat de grootste lasershow op een evenement zou zijn. Het huidige Guinness World Record werd in 2017 in het Las Vegas Convention Center gevestigd met 314 lasers.

bron: Belga