Handinjecties zijn de nieuwste trend bij de plastische chirurg

Handinjecties zijn de nieuwste trend bij de plastische chirurg

Je hebt er misschien nog niet heel lang bij stil gestaan, maar de huid op je handen is erg kwetsbaar. In de zomer wordt ze het vaakst blootgesteld aan de zon, in de winter aan kou, regen en zelfs sneeuw. Het het is dan ook logisch dat je handen het eerste slachtoffer zijn van allerhande verouderingsverschijnselen. Denk daarbij aan een verminderde huidelasticiteit, zonnevlekken of zichtbaar wordende aders. Daarom opteren steeds meer mensen voor verjongende handinjecties met hyaluronzuur.

Voor je rimpels en je handen

Dit zuur, dat al zo'n tiental jaar op de markt is, vult de bovenkant van de handen op, waardoor de huid er vanzelf jonger uit gaat zien. Het product wordt overigens ook gebruikt om rimpels tegen te gaan.

“In mijn praktijk krijg ik steeds meer patiënten over de vloer die vragen naar handinjecties”, legt Dr. Ellen Marmur uit aan The Independent. Tijdens de eerste consultatie gaat de dermatoloog na of de patiënt in kwestie last heeft van andere medische aandoeningen, die mogelijk slecht reageren op het zuur. Artritis is zo'n voorbeeldje.

Risicoloos

“Handinjecties zijn relatief risicoloos, de meest voorkomende bijwerkingen zijn tijdelijke zwellingen en blauwe plekken”, aldus Dr. Marmur. De meeste van haar patiënten beginnen ermee rond hun 45ste levensjaar en zijn zowel mannelijk is vrouwelijk. “Het zijn mensen die beseffen dat hun jonge gezicht niet meer past bij hun verouderende lichaam en graag ingrijpen”, klinkt het.