Handig: je smartphone kan nu ook een thermometer zijn

Handig: je smartphone kan nu ook een thermometer zijn

Voor de smartphone bestaan er al een hele resem aan applicaties die je kunnen vertellen wat voor weer het is. Maar geen enkele applicatie kon je exact vertellen hoe warm het op jouw locatie is. Dat is het gat in de markt dat Thermodo nu wil vullen.

Thermodo is een applicatie waarvoor je een extra apparaatje nodig hebt, dat je aansluit via het gaatje waar je normaal je hoofdtelefoon insteekt. Het apparaatje kost 22 euro voor de standaardversie en 33 euro voor de luxe editie. Beide versies van het apparaatje kunnen de luchttemperatuur meten dus je betaalt gewoon extra voor een beetje extra design.

Thermodo is een gevoelige applicatie. Het merkt meteen het temperatuurverschil tussen binnen- en buitenshuis en zal ook direct een lagere temperatuur aangeven als je je smartphone in de koelkast legt. Maar de gevoeligheid is een beetje het probleem. Als je smartphone te warm is, wordt het moeilijk om een exacte temperatuur te krijgen en het apparaatje zal je lichaamswarmte ook waarnemen als je het aanraakt. Thermodo neemt ook enkel temperatuur waar en geen luchtdruk of vochtigheidsgraad, wat een gemiste kans is. Tenzij je echt exact wilt hoe warm het is, is Thermodo niet meer dan een hebbeding.