Haal alles uit je smartphone en je leven dankzij deze apps

Haal alles uit je smartphone en je leven dankzij deze apps

De smartphone is uitgegroeid tot een metgezel voor het leven. De mogelijkheden van het apparaat worden jaar na jaar uitgebreid. Dat gebeurt voornamelijk dankzij de applicaties. Metro presenteert vandaag een handige app om de krant online te lezen maar er zijn nog duizenden andere apps die je kan installeren op je smartphone. Welke bieden nu echt een meerwaarde? Om de bomen door het bos te kunnen zien, hebben we hieronder per categorie een van de beste apps geselecteerd.

1. Mailbox

E-mail is uitgegroeid tot een van de meest gebruikte vormen van communicatie. Het begint al wanneer je je ogen 's ochtends opent en er weer 51 mails in je inbox zitten te wachten. Vrienden en familie, je collega's, je baas, iedereen gebruikt e-mail om met jou te communiceren. Hoe behoud je een overzicht doorheen deze enorme berg post? Met Mailbox is dat geen enkel probleem. Deze app herwerkt je mail interface tot het strikte minimum zodat je snel de essentie van elk bericht kan vatten. Zoeken naar oudere berichten zorgt niet langer voor frustraties. De app is volledig gratis en werkt zowel op iOS als Android-toestellen. Het enige nadeel is dat je gebruik moet maken van Gmail of iCloud.

2. Workout Trainer

De komst van de smartphone ging gepaard met een stijgend aantal sportende mensen. De mens wil weer fris en fit zijn en doet dat door intensief te trainen. Er zijn een heel aantal fitnessapps die je helpen met je workout terwijl andere applicaties ideaal zijn om je prestaties en progressie in kaart te brengen. Een van de beste apps is Workout Trainer. Deze app biedt je duizenden gratis workouts aan die worden uitgelegd aan de hand van video en audio. Of je nu sport om een sixpack te krijgen of om je voor te bereiden op de volgende ten miles, Workout Trainer biedt iedereen iets aan speciaal op zijn of haar niveau. De app is gratis en werkt op iOS en Android.

3. Spotify

Muziek luisteren was nog nooit zo gemakkelijk en Spotify blijft de grootste in het muziek streaming-land ondanks serieuze concurrentie van Apple en Tidal. Spotify biedt alles aan wat een muziekliefhebber wil voor amper 10 euro per maand. Wie liever een minder bekende applicatie uitprobeert, kunnen we Songza aanraden. In het geval van Songza beslist je humeur welke muziek er speelt. De app biedt een heel aantal kanalen aan gebaseerd op de tijd van de dag en wat je aan het doen bent. Zo heeft Songza een speciaal kanaal voor je wanneer je kookt, autorijdt of sport.

4. ESPN

Sportfanaten kunnen op de hoogte blijven van alle laatste geruchten, transfers, resultaten en verhalen over hun favoriete club of sport dankzij de smartphone. De beste sportapp van het moment moet de ESPN app zijn. Deze app die vroeger bekend stond als SportsCenter brengt jou het meest recente sportnieuws van over de hele wereld. Of je nu zoekt naar de analyses, opstellingen, resultaten, persconferenties, met ESPN heb je alles bij de hand. Omdat er elke dag ongelooflijk veel sportnieuws is, geeft ESPN de mogelijkheid om lijstjes te maken van jouw favoriete teams zodat de app gepersonaliseerde informatie kan verschaffen over alle teams en atleten die jou nauw aan het hart liggen.

5. Games: 80 Days en The Walking Dead

Naast muziek en sport is de appmarkt ook gefocust op spelletjes. Er komen maandelijks talloze nieuwe games uit die de moeite waard zijn om te spleen. We splitsen daarom deze rubriek op in twee delen: games voor iOS en games voor Android.

80 Days

In dit spel ben jij de trouwe bediende van Phileas Fogg en dien je de wereld rond te reizen in 80 dagen nadat je een grote mond had opgezet en je fortuin erom verwedde. Je plant de routes, beheert de inventaris en maakt beslissingen die een invloed hebben de rest van het verhaal. Ondertussen slaapt, klaagt en zuipt Fogg zich de wereld rond. De app kost 4,99 euro.

The Walking Dead

Dit spel speelt zich af tijdens de zombieapocalyps. Jij speelt als Lee, een Amerikaan die probeert te overleven in de veranderde wereld. Je maakt vrienden en vijanden en tracht jezelf staande te houden in een omgeving die in elkaar stort. Telltale weet je meteen bij de keel te grijpen en laat je niet meer los. Dit spel speel je constant op het puntje van je stoel en je zal zelfs bij momenten een traan moeten wegpinken. The Walking Dead draait niet om het doden van zombies maar om te overleven. Het gaat erom dat je in verschillende situaties een keuze moet maken die soms emotioneel is en soms ronduit verschrikkelijk. De unieke sfeer, de prachtige muziek en de uitgewerkte personages zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

6. Tinder

Je kan ook de liefde van je leven vinden dankzij je smartphone. Op dat vlak is Tinder de absolute nummer 1. Je maakt in enkele minuten een profiel aan dat bestaat uit een profielfoto en twee zinnen tekst. Daarna swipe je doorheen de talloze profielen van mensen die in jouw buurt wonen. Wie een maandelijk bedrag wil betalen, kan zijn locatie aanpassen en uitbreiden om in een nog grotere vijver te kunnen vissen.

7. Sleep Genius

Veel mensen slapen slecht door stress of bouwen een slaaptekort op. Een slechte nachtrust kan zware gevolgen hebben als het lang aanhoudt. Gelukkig biedt onze smartphone opnieuw soelaas. Hoewel veel wetenschappers beweren dat onze slaapproblemen grotendeels te wijten zijn aan het hebbeding kan onze favoriete gadget ons ook helpen om dit probleem op te lossen. Sleep Genius is een van de meest gedownloade apps in deze categorie. De app gaat met jouw op zoek naar je ideale bedtijd, gebaseerd op wanneer je wakker wordt en het aantal slaapcycli die je 's nachts voltooit. Zodra je in bed kruipt, zet de app het ontspanningsprogramma aan waardoor je hartslag verlaagt en je kalmeert. De app is zo ontspannend dat astronauten van NASA hem gebruiken om te slapen in de ruimte. Sleep Genius is gratis op Android-toestellen. iOS-gebruikers betalen ongeveer vijf euro.