GRUWELIJK. Zweedse moeder sluit haar zoon 28 jaar op

GRUWELIJK. Zweedse moeder sluit haar zoon 28 jaar op

Volgens de dagbladen Expressen en Aftonbladet had de moeder haar zoon van school gehaald toen hij twaalf jaar oud was. Sindsdien zou ze hem hebben opgesloten in het appartement. De man kreeg soms een blikje makreel, wat knäckebröd met kaas en een kommetje chips.

Horrorfilm

"De moeder wordt verdacht van illegale vrijheidsbeneming en het veroorzaken van lichamelijk letsel", laat de politiewoordvoerder van Stockholm weten. Hij zei dat de man "heel lang opgesloten zat" in het appartement in de zuidelijke voorstad Haninge van Stockholm.

Een familielid vond de nu 41-jarige zoon zondag, nadat de 70-jarige moeder naar het ziekenhuis was gebracht. De man had ontstoken zweren op zijn benen, kon nauwelijks lopen, had bijna geen tanden en een beperkt spraakvermogen. "Het voelde alsof ik een horrorfilm binnenstapte. Eerst zag ik alleen zijn benen. Ik kan ze nauwelijks beschrijven. Ze zagen er vreselijk uit", vertelt de vrouw aan Expressen.

Alarm slaan

Het familielid zegt ook dat ze twintig jaar geleden al heeft geprobeerd alarm te slaan, maar toen werd haar het zwijgen opgelegd door andere familieleden. "Ik was toen nog jong en heb het uiteindelijk opgegeven", zegt ze. De vrouw zegt geschokt en tegelijkertijd opgelucht te zijn. "Ik wacht al twintig jaar op deze dag en ben dankbaar dat hij hulp heeft gekregen."

Urine, vuil en stof

De vrouw zei ook dat het appartement eruitzag alsof het al jaren niet was schoongemaakt. "Er was urine, vuil en stof. Het rook verrot." Ze voegde eraan toe dat ze door stapels rommel moest waden om door de gangen te komen. De politie wilde geen commentaar geven op de details en zei alleen: "De man ligt in het ziekenhuis. Zijn verwondingen zijn niet levensbedreigend."