Grote verandering doorgevoerd voor nieuwe Avengers-film

Grote verandering doorgevoerd voor nieuwe Avengers-film

Anthony en Joe Russo zullen Joss Whedon vervangen als regisseur van Avengers: Infinity War, de volgende Avengers-film van Marvel. De gebroeders Russo werkten al eerder samen met Marvel aan Captain America: The Winter Soldier en Captain America: Civil War.

Websites Deadline en Badass Digest berichtten al eerder dat deze grote verandering op til was. Het gerucht werd nu bevestigd door The Hollywood Reporter. Whedon liet zelf al doorschemeren dat Avengers: Age of Ultron zijn laatste avontuur zal zijn met die bepaalde hoek van het Marvel Cinematic Universe.

"Ik kan me niet voorstellen om dit opnieuw te doen," zei Whedon aan Empire in januari. "Het is enorm moeilijk en het zou als ik Avengers 3 & 4 zou maken, vijf jaar geleden zijn dat ik iets maakte dat helemaal van mij was. Het is dus zeer twijfelachtig dat ik opnieuw als regisseur zal meewerken aan Infinity War dat uit twee delen bestaat. Ik wil nog steeds deel uitmaken van het Marvel Universe, want ik hou van deze jongens, maar het was geen gemakkelijk jaar. Het is gemakkelijker om jaarlijks drie tvshows te runnen dan dit te doen. Het is echt gek."

Avengers: Age of Ultron verschijnt op 1 mei terwijl Captain America: Civil War van de gebroeders Russo op 6 mei 2016 zal verschijnen. Het eerste deel van Infinity War staat gepland om op 4 mei 2018 in de bioscopen uit te komen.