Grootste man ontmoet kleinste man ter wereld

Grootste man ontmoet kleinste man ter wereld

Eén is 2 meter en 51 centimeter groot, de andere is slechts 54,6 centimeter lang. De Turkse Sultan Kosen, de grootste man ter wereld, ontmoette donderdag in Londen voor de eerste keer Chandra Bahadur Dangi, de kleinste man ter wereld uit Nepal.

Het evenement werd georganiseerd door het Guinness Book of Records voor de tiende verjaardag van de "Day of Records" die plaatsvond bij het Britse parlement waar beide heren thee dronken. "Ik ben verheugd om de grootste man ter wereld te ontmoeten," zei Dangi, 75 jaar en gekleed in traditionele Nepalese outfit. "Ik vroeg me af hoe groot hij was en hoe ver hij aan mijn been zou komen," zei Sultan Kosen. "Ik heb problemen met mijn knieën zodra ik lang sta."

De enorme lengte van de Turk is het resultaat van ene tumor in zin hypofyse. In 2010 werd hij geopereerd aan de Universiteit van Virginia en kreeg hij medicatie. In 2012 stopte de man met groeien maar wordt hij wel gedwongen om met krukken te lopen omdat zijn gewrichten de ontwikkeling van de rest van zijn lichaam niet konden bijhouden.