Grootste dinosaurusschedel ooit wordt geveild

De schedel van een 66 miljoen jaar oude Triceratops wordt verwacht ongeveer 1.6 miljoen euro op te brengen op een veiling in Hong Kong. De schedel staat bekend als Lung Wong, of de Drakenkoning.

Bovenop het feit dat de koper een dinosaurusschedel in zijn living kan zetten is het ook 's werelds grootste intacte schedel. Het fossiel is 2.8 meter lang, 1.6 meter hoog en 1.4 meter breed.

De laatste keer dat er iets van deze grootte en kwaliteit werd verkocht was in 1997 toen het fossiel van een Tyrannosaurs Rex, Sue genaamd, werd geveild. Dit fossiel was wel een volledig skelet en leverde uiteindelijk bijna 8 miljoen euro op. Sue staat tegenwoordig in het natuurkunde museum in Chicago.

Het zeldzame Lung Wong fossiel werd ontdekt in 1992 toen een Amerikaanse boer Ray Novakovich het eind van de hoorn uit de grond zag steken op zijn ranch in Montana, maar de schedel werd door zijn grootte en door een gebrek aan middelen pas in 2003 opgegraven.

Bovendien wordt gespeculeerd dat de schedel afkomstig is van een nog eerder onbestudeerde soort, namelijk de Triceratops maximus. Als dat bevestigd wordt, dan heeft de eigenaar van de schedel het recht om de nieuwe soort te benoemen.

Tricera3

Tricera2