Groenten maken je sexy

Groenten maken je sexy

Vergeet dure make-up, zogezegde wondercrèmes of de zonnebank. Wie een mooie, glanzende huid en een sexy uitstraling wil, eet best zoveel mogelijk groenten en fruit.

Schotse en Australische wetenschappers sloegen de handen in elkaar en bestudeerden samen negen maanden lang meer dan 200 vrouwen tussen de 18 en 29 jaar oud. Ze vonden dat de deelnemers die veel groenten en fruit verorberden, een mooiere, bruinere huid hadden, waardoor ze ook meer aantrek hadden van het andere geslacht.

08

Het geheim van de perfecte huidtint zijn carotenoïden. Deze pigmenten vind je in sinaasappels, tomaten, wortelen, spinazie en andere bladgroenten. «Hoe meer groenten en fruit mensen eten, hoe meer ze stralen», vat professor Ross Whitehead kort samen op Daily Mail.

Mooi én gezond

Carotenoïde pigmenten zijn niet alleen natuurlijke schoonmakers, het zijn ook zeer sterke antioxidanten. Ze bestrijden ons lichaam wanneer het ziek is, versterken het immuunsysteem en helpen kanker te voorkomen. Zo blijkt uit een andere studie dat mensen die zeven stukken fruit en groente eten per dag, 42% minder risico lopen op een vroegtijdig overlijden.

Terwijl vrouwen tussen de 36 en 50 jaar meer fruit en groenten eten omwille van gezondheidsredenen, is de zin bij jongeren vrouwen veel groter om een lekker koekje te eten in plaats van een appel. Maar de onderzoekers zijn ervan overtuigd dat die jongere doelgroep ook een extra schep groenten op zijn bord zal scheppen, als ze er mooier van worden.