Groentebeignets met bloemkool en courgette

Als lunch, voorgerecht of hapje: met groentenbeignets zit je altijd goed. Voor dit recept gebruiken we bloemkool en courgette, maar laat je verbeelding gerust de vrije loop.
door
marketing
Leestijd 1 min.

Wat heb je nodig ?

  • Een hale courgette
  • Een halve bloemkool
  • 3 eieren
  • 300 ml melk
  • 100 gr tarwebloem
  • 1 citroen
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • Boter
  • Olijfolie
  •  

    Zo maak je het 

  • Breek de eieren en klop ze los in een kom. Doe de melk erbij en voeg dan beetje bij beetje de bloem toe. Gebruik een bloemzeef om te vermijden dat het deeg begint te klonteren. Kruid naar smaak met peper van de molen en zout. Verdeel het deeg over twee gelijke kommen.
  • Maak de bloemkoolroosjes los en blancheer ze even in kokend water. Plet ze verder in kleine stukjes met de achterkant van een vork. Voeg wat citroenzeste en een snuifje nootmuskaat toe. De courgette rasp je op de grootste stand in grove stukken.
  • Meng de bloemkool door het deeg in de ene kom, de courgette in de andere. Verwarm wat boter en olijfolie in een pan en giet er met een lepel kleine hoopjes deeg in. Bak de groentenbeignets tot ze goudgeel zijn. Je kan ze warm of koud eten, al dan niet met een frisse salade erbij.
  • Klaar in 20 minuten