Groen: "Op school is geen plaats voor hokjesdenken"

Groen: "Op school is geen plaats voor hokjesdenken"

Op school is geen plaats voor hokjesdenken. De klas is de ideale plek om samen het gesprek aan te gaan. Zo reageert Groen op het voorstel van Lieven Boeve, topman van het katholiek onderwijs, om moslimleerlingen meer ruimte te geven. Katholiek Onderwijs Vlaanderen gaat moslims en andersgelovigen een volwaardige plek geven op school. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws vandaag. Door een grote omwenteling komt er op scholen met zeer veel moslims meer plaats voor hoofddoeken, speciale plekken om te bidden en vrijwillige islamles buiten de schooluren.

"Het is hoog tijd dat de Vlaamse regering en Onderwijsminister Hilde Crevits een visie en een beleid ontwikkelen dat inspeelt op de diversiteit in het onderwijs", vindt Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman. "Vandaag moeten we mensen vooral samenbrengen. En dat betekent soms letterlijk, samen in de klas zetten. Een vak levensbeschouwing en burgerschap is zo een moment. Voor Groen kunnen levensbeschouwelijke vakken als optie worden aangeboden."

De partij vindt het wel positief dat het katholiek onderwijs naar "naar antwoorden zoekt over hoe de samenleving in elkaar zit". "We hopen dat het volledige onderwijsveld in die richting gaat en actief vorm geeft aan pluralisme, en zich niet beperkt tot een wat verkrampte neutraliteit."

bron: Belga