Grijs begin van de week

Grijs begin van de week

Vandaag krijgen we vooral in de oostelijke landshelft eerst nog enkele buien. Later overwegend droog met de breedste opklaringen in het westen en nog vaak grijs in het oosten. Maxima tot 8 graden, dat meldt het KMI. Vanochtend vroeg verlaat een storing, met sneeuw op de Ardense hoogten, snel ons land via het oosten. In de voormiddag blijft het nog wisselvallig over de oostelijke landshelft met enkele lokale regenbuien en op de hoogten buien van smeltende sneeuw. In de namiddag blijft het overal droog op een bui in het uiterste oosten na. De breedste opklaringen voorzien we vandaag voor het westen. In het centrum is het eerder wisselend bewolkt. Over het oostelijk deel van het land blijft het in vele streken nog zwaarbewolkt met vooral in de Ardennen kans op mistbanken. De maxima liggen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 8 graden over het westen.

Volgende nacht blijft het overwegend droog. Lokaal en vooral dan in de zuidoostelijke landshelft verwachten we veel lage wolken met nevel of plaatselijke mistbanken, die nog kunnen aanvriezen in de Ardennen. Over het noordwestelijk deel van het land krijgen we meer en soms zelfs brede opklaringen. De minima schommelen tussen -1 graad in de Hoge Venen, 2 à 3 graden in het centrum en 5 graden aan zee.

Morgen blijft het, na het optrekken van het ochtendgrijs, droog met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. De meeste opklaringen zijn voor de kust en Vlaanderen. Ten zuiden van Samber en Maas kunnen de wolken en de mistbanken hardnekkig zijn. De maxima schommelen tussen 1 graad op de Hoge Venen en 8 graden in het centrum van het land.

Woensdag is het zwaarbewolkt met kans op wat lichte motregen. Donderdag verwachten we veel wolken met perioden van lichte regen of motregen. Vrijdag blijft het wellicht droog met opklaringen en wolkenvelden.

bron: Belga