Griezelen over de grens: dit zijn de engste plekken ter wereld

Griezelen over de grens: dit zijn de engste plekken ter wereld

La Isla de las Muñecas - Mexico

Xochimilco, een Mexicaanse streek die bekendstaat om zijn drijvende tuinen, bezorgt reizigers die getraumatiseerd zijn door Chucky onvermijdelijk koude rillingen. De enige bewoners van het eiland zijn poppen, die opgehangen zijn aan bomen en muren… Ze hangen er al sinds de jaren 1950 en zien er intussen griezelig uit, met hun spinnenwebben, gescheurde gezichten en ontbrekende ogen.

De hangende doodskisten van Sagada - Filipijnen

In het dorp Sagada, in de archipel van de Stille Oceaan, hebben etnische minderheden de doodskisten van hun voorouders tegen de flank van de heuvel gehangen. Deze traditie verhindert dat de overblijfselen opgegeten worden door wilde dieren.

Tana Toraja - Indonesië

In Indonesië hebben de Toraja een compleet andere kijk op de dood. Overledenen blijven er gewoon deel uitmaken van de familie. De lichamen worden ‘s nachts verlicht, er wordt met hen gepraat en ze worden aangeraakt… De overblijfselen kunnen meerdere weken tot zelfs jaren bewaard worden, dankzij een mummificatietechniek met formol.

Pripjat - Oekraïne

Een van de meest angstaanjagende plekken op de planeet. Het Oekraïense dorp Pripjat liep letterlijk leeg na de kernramp in Tsjernobyl. De radioactiviteit is er nog altijd torenhoog. De tijd lijkt stil te staan in deze spookstad. Alle bezittingen van de inwoners liggen nog altijd op dezelfde de plek waar ze zijn achtergelaten.

Het zelfmoordbos van Aokigahara - Japan

Aan de voet van de berg Fuji ligt het vervloekte bos van Aokigahara. Het is een geliefkoosde plek om zelfmoord te plegen, vooral door ophanging.

De gevangenis van Port Arthur - Australië

Port Arthur lijkt op het eerste gezicht een gevangenis zoals alle andere. Maar ze is een stukje Australische geschiedenis, uit de tijd dat de Britse Kroon haar veroordeelden aan de andere kant van de wereld liet opsluiten. Een van de ruimtes diende voor dissecties. Gevangenen zaten er opgesloten in complete duisternis en werden gefolterd. Er zijn ruim 2.000 slachtoffers geteld.

Stanley Hotel - VS

Dit hotel inspireerde Stephen King voor zijn beroemde boek ‘The Shining'. Hij had er gelogeerd. Vandaag kan je er nog altijd op spoken gaan jagen. De legende ontstond na enkele verschijningen en paranormale gebeurtenissen, zoals een piano die uit zichzelf speelt, het geluid van voetstappen op de trap of de kreten van kinderen in de gangen…