GP Montréal - Oliver Naesen kan leven met vierde plaats

GP Montréal - Oliver Naesen kan leven met vierde plaats

Oliver Naesen (AG2R) toonde met zijn zege in de Bretagne Classic van eind augustus dat hij in goede doen is. Zondagavond etaleerde hij nog eens zijn goede vorm en sprintte hij naar een vierde stek in de GP van Montréal, zijn beste resultaat ooit in de Canadese koers. "Mijn ploeg leverde schitterend werk vandaag", zei hij meteen na afloop. "Ze omringen me perfect, ik voelde me ook goed en besloot om gewoon mijn sprint af te wachten."

En zo geschiedde. Naesen sprintte finaal naar een vierde stek. "Alexis Vuillermoz zette me perfect af in de laatste bocht. Ik nam de binnenkant, zoals ik dat ook wilde, en ik zat in het wiel van Colbrelli. Ideaal, ik had nog gehoopt dat hij zou stilvallen met de finish in zicht. Maar hij kon nog versnellen en verder kwamen er nog twee anderen over mij."

"Ik word vierde, na Colbrelli, Matthews en Van Avermaet, snelle mannen. Hier kan ik mee leven. Wat ik nog verwacht van de rest van het seizoen? Ja, mijn seizoen is hier min of meer voorbij", grapte hij. "We zien wel, er komen nog een paar koersen."

bron: Belga