GP Mario De Clercq - Jetlag houdt WB-leider Toon Aerts ook weg uit Ronse

GP Mario De Clercq - Jetlag houdt WB-leider Toon Aerts ook weg uit Ronse

Toon Aerts (Telenet Fidea Lions) moet zondag ook een kruis maken over de GP Mario De Clercq in Ronse. Dat maakten de leider in de WB-stand veldrijden en diens ploegleider Sven Nys vrijdagavond bekend via Twitter. Aerts is onvoldoende hersteld van een jetlag. Aerts keerde dinsdag terug van een succesvolle trip naar de Verenigde Saten, waar hij de Wereldbekerwedstrijden in Waterloo en Iowa City op zijn naam schreef. Omdat hij onvoldoende hersteld was van zijn jetlag, liet Aerts al verstek gaan voor de Berencross in Meulebeke. Nu geeft de 24-jarige Kempenaar ook forfait voor de GP Mario De Clercq.

"Het is vrijdag en ik ben nog niet hersteld van de jetlag. Dit belet me om zondag te kunnen crossen in Ronse. Ik plan nog extra herstel om vanaf volgend weekend op volle kracht te kunnen crossen. Zeer spijtig om de mooie cross van Ronse te moeten laten schieten", tweette Aerts.

"Luisteren naar je lichaam is op lange termijn altijd de beste keuze", vulde ploegleider Sven Nys aan. "Toon Aerts neemt voldoende tijd na Amerika om weer in competitie te komen. Het weekend van Gieten is hij er weer bij."

Meulebeke en Ronse behoren tot het regelmatigheidscriterium Brico Cross. Wout van Aert en Mathieu Van der Poel kruisen dit weekend voor het eerst dit veldritseizoen de degens.

bron: Belga