GP Isbergues-Pas de Calais - Kristoffer Halvorsen pakt de zege in Frankrijk

GP Isbergues-Pas de Calais - Kristoffer Halvorsen pakt de zege in Frankrijk

Kristoffer Halvorsen (Team Joker) heeft zondag de GP Isberges-Pas de Calais (Fra/1.1) gewonnen. De twintigjarige Noor haalde het na 204 kilometer in een sprint voor de Fransman Romain Feillu en onze landgenoot Baptiste Planckaert.

Na goed 45 kilometer koers vormde zich een kopgroep met Rob Ruijgh, Jérémy Leaveau, Bjorn Tore Hoem en Samuel Leroux. In tegenstelling tot eerdere aanvalspogingen gaf het peloton nu wel zijn goedkeuring en de vier sloegen meteen een mooie kloof. Zij boekten een maximale voorsprong van 4:25 op het peloton waarin de vaart plots opgetrokken werd onder een striemende regen.

Met nog 55 kilometer voor de boeg smolt weer alles samen en kregen we een hergroepering. Niet voor lang evenwel want meteen gingen acht renners hun kans. Onder meer Florian Sénéchal, Sylvain Chavanel, Johan Le Bon en Vegard Breen maakten daar deel van uit. Het peloton liet de vluchters echter niet te ver voor zich uitrijden en meteen werd duidelijk dat ook deze vlucht geen slaagkans had.

Drie leiders, Quentin Jaregui, Johan Le Bon en Vegard Breen trokken de slotronde in met een geringe voorsprong op een gretig rijdend peloton. Daarin namen in volle finale de renners van Team Joker het voortouw voor hun sprinter van dienst, Kristoffer Halvorsen. Deze maakte de klus af en hield in een massasprint iedereen netjes achter zich. De Noor was eerder op het jaar al winnaar van de derde etappe van de Ronde van de Toekomst. Met zijn Team Joker won hij eveneens de ploegentijdrit van de ZLM-Roompot Tour in Nederland.

bron: Belga