Gorilla Glass is werkelijk onbreekbaar glas

Gorilla Glass is werkelijk onbreekbaar glas

Het gerucht ging dat de iPhone 6 over een onbreekbaar scherm zou beschikken, maar dat bleek duidelijk niet het geval te zijn. Kort na de officiële release op 19 september kwam de consument er al snel achter dat het scherm niet over de superkrachten beschikte waarover Apple zei dat het zou beschikken. We vroegen ons af of er ooit iets als onbreekbaar glas zou bestaan.

Het antwoord blijkt ja te zijn. Glasfabrikant Corning heeft een onbreekbaar materiaal gecreëerd dat ze Gorilla Glass 4 genoemd hebben. Dit glas is ontworpen om de hardste botsingen met de ruwste oppervlakken te doorstaan. Volgens Engadget zou glas altijd breken bij een val van hoger dan 3,3 meter, maar Gorilla Glass is blijkbaar in staat om die val in 80% van de gevallen te weerstaan.

Sommige apparaten, waaronder pc's en tablets, zijn reeds voorzien van Gorilla Glass maar het wordt niet per definitie bestempeld als een aanvulling van Corning. Dat heeft te maken met merknamen en verkoopcijfers.

Misschien moet Apple ook in zee gaan met Corning en een einde maken aan de verbrijzelde iPhoneschermen. Bekijk hieronder de video waar Gorilla Glass 4 tot het uiterste getest wordt.

https://www.youtube.com/watch?v=8ObyPq-OmO0