Google Glass brengt zieke kinderen naar de zoo

Google Glass brengt zieke kinderen naar de zoo

Hoewel zieke kinderen niet de mogelijkheid hebben om alle dingen te doen die gezonde kinderen kunnen doen, biedt Google Glass toch een beetje hulp. De bril gaf aan een groep ernstig zieke kinderen de kans om de zoo te bezoeken. Hoewel het virtueel was, leek het voor de kinderen levensecht.

Het Children's Memorial Hermann Hospital in Houston heeft een aantal Google Glasses aan bepaalde patiënten gegeven zodat ze konden deelnemen aan het "Double Glass Hangout"-evenement met medewerkers van de Houston Zoo.

"Het gaf mijn zoon het gevoel dat hij een normaal kind was. Hij was in staat om de dierentuin te zien... wat is er beter dan dat?"

Via het programma, wat het eerste in zijn soort is in de Verenigde Staten, kregen de kinderen een virtuele rondleiding door de dierentuin die aan de overkant van de straat gelegen is. Ze bezochten alle dieren en sommige konden ze zelfs van veel dichterbij zien dan het normale publiek ooit kan. 

Het ziekenhuis hoopt om patiënten tijdens hun herstel een aangename ervaring te geven dankzij Google Glass en het aanbod uit te breiden.

https://www.youtube.com/watch?v=MG9oN4hJUQ0