Goffin grijpt naast halve finale tegen Djokovic

Goffin grijpt naast halve finale tegen Djokovic

Voor beide spelers was het de eerste keer dat ze het tot bij de laatste acht schopten op een grandslamtornooi. Op basis van hun voorgaande onderlinge confrontaties beloofde het een gelijkopgaande partij te worden. Aanvankelijk was dat ook het geval. Zo kon Goffin (foto) de eerste set binnenhalen met 6-4, terwijl de tweede pas in een spannende tie-break beslist werd. Hoewel onze landgenoot daarin een setpunt versierde, was het toch Thiem die de set naar zich toetrok. Toen ook de evenwichtige derde set naar de Oostenrijker ging, was de veer bij Goffin helemaal gebroken. Thiem stoomde met 6-1 door naar winst, wat hem in de halve finales een clash oplevert tegen Novak Djokovic (zie kader).

Geen top tien

Dankzij zijn beste prestatie ooit in Parijs gaat Goffin er maandag wel opnieuw op vooruit op de ATP-ranking. Bij winst tegen Thiem had hij eindelijk de poort naar de felbegeerde top tien opengebeukt, maar voorlopig strandt de Belgische nummer één op de elfde plaats. Zijn beste ranking ooit, maar toch kon hij daar meteen na de match niet echt blij om zijn.

«Ik ben ontgoocheld», zuchtte Goffin na afloop. «Er zat meer in. Als ik de tweede set gewonnen had, was het een andere match geweest. Tot de derde set was ik beter dan hij, maar hij bleef vechten en speelde alsmaar beter. Dominic verdient zijn plaats in de halve finales. Ik wens hem proficiat.»