Goffin blijft elfde op ATP-ranking, Darcis verliest 510 plaatsen

Goffin blijft elfde op ATP-ranking, Darcis verliest 510 plaatsen

David Goffin behoudt vandaag de elfde positie op de nieuwe wereldranking in het mannentennis. Door een elleboogblessure kon hij afgelopen week zijn titel niet verdedigen op het toernooi van Tokio. Daardoor speelt Goffin 410 punten kwijt maar blijft hij wel nummer 11. Omdat Goffin dit jaar niet meer in actie komt, zal hij de komende weken wel wegzakken. Hij verliest immers onder meer de punten van zijn kwartfinale in Antwerpen en van zijn verrassende finaleplaats op de Masters.

Dé zakker van de week is Steve Darcis. "Shark", al een heel seizoen op de sukkel met zijn elleboog, moet liefst 510 plaatsen inleveren en tuimelt naar nummer 851. Darcis haalde eind vorig seizoen de kwartfinale op het hoog aangeschreven toernooi van Peking en verliest de 110 punten die hij daar verdiende.

De eindzege in Peking was gisteren weggelegd voor de Georgiër Nikoloz Basilashvili. Die wipt op de ranking van 34 naar 23. Hij staat een plaats lager dan de Rus Daniil Medvedev (22e, +10), die Goffin opvolgde in Tokio.

Helemaal bovenaan het klassement behoudt Rafael Nadal de eerste plaats voor Roger Federer en Novak Djokovic. Voor de enige wijziging in de top tien zorgt Kevin Anderson. De Zuid-Afrikaan springt over de Bulgaar Grigor Dimitrov naar plaats acht.

bron: Belga