"Goede afspraken gemaakt, volgen het op de voet"

"Goede afspraken gemaakt, volgen het op de voet"

"We doen er alles aan om deze plaag zo snel als mogelijk in te dijken", dat zegt de woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) in een reactie op de twee nieuwe plofkraken. Volgens het kabinet-Jambon zijn er vorige week goede afspraken gemaakt tussen de politie, justitie en de bankensector. "We volgen dit dag na dag op", klinkt het. "Indien nodig en nuttig vervroegen we de evaluatievergadering die gepland staat op 17 juli." Na een eerdere reeks plofkraken maakten Binnnelandse Zaken, Justitie en de bankensector vorige week al een reeks afspraken. Zo werd onder meer beslist de lokettenzalen van de banken met geldautomaten 's nachts te sluiten.

Een nieuwe evaluatievergadering staat gepland voor 17 juli. "Maar indien nodig en nuttig kunnen we vroeger opnieuw samen zitten", zegt de woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon.

Volgens het kabinet-Jambon zijn vorige week al "goede afspraken" gemaakt om het fenomeen aan te pakken en is het vooral aan de bankensector om eventuele bijkomende maatregelen te nemen rond de bankautomaten zelf. "Wij proberen intussen het gerechtelijk onderzoek op volle toeren te laten draaien en zorgen ervoor dat de lokale en federale politiediensten de zaken zo alert mogelijk opvolgen", klinkt het.

bron: Belga