Gerechtelijke experts ter plaatse voor onderzoek naar oorzaak explosie in Chimay

Gerechtelijke experts ter plaatse voor onderzoek naar oorzaak explosie in Chimay

Gerechtelijke experts starten vandaag in het sportcentrum van Chimay met een onderzoek naar de oorzaak van de ontploffing die in de nacht van donderdag op vrijdag aan één persoon het leven had gekost. Hun werkzaamheden kunnen meerdere dagen in beslag nemen. Het onderzoek naar de oorzaak van de explosie kan pas vandaag van start gaan omdat het gebouw om veiligheidsredenen eerst gestabiliseerd moest worden. "Het gebouw is maandag onderstut. De firma die de werken heeft uitgevoerd, heeft daarna nog om een tegenexpertise verzocht, die deze morgen werd uitgevoerd", zo zegt Françoise Fassiaux-Looten, burgemeester van Chimay.

Mogelijk zal het onderzoek meerdere dagen duren, maar dat is afhankelijk van de elementen die ter plaatse ontdekt worden.

De ontploffing in een sportcomplex in Chimay vond vrijdagochtend, even na middernacht, plaats. Vijf leden van een hardloopclub waren op dat moment nog in de gebouwen. Eén persoon kwam daarbij om het leven, hij werd deze voormiddag begraven. De vier anderen raakten gewond.

bron: Belga