Gentse Feesten nemen voorzorgsmaatregelen voor de aankomende hitte

Gentse Feesten nemen voorzorgsmaatregelen voor de aankomende hitte

Het KMI voorspelt voor de komende week hoge temperaturen en verhoogde ozonconcentraties. Tijdens de Gentse Feesten neemt de stad daarom een aantal extra voorzorgsmaatregelen. Zo komen er op twee plaatsen gratis drinkwater.

Op basis van de voorspellingen heeft de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL) de waarschuwingsfase van het Vlaamse Hitteplan afgekondigd. Ook de Gentse Feesten nemen extra maatregelen. Tips zijn terug te vinden op de website van de Stad Gent en via www.warmedagen.be. De Stad zal de voorzorgsmaatregelen ook meegeven via de lichtkranten in de Gentse Feestenzone.

"Farys (drinkwaterleverancier, red.) voorziet tijdens de volledige Gentse Feesten waterbars ter hoogte van het Belfort (tussen 12 en 22 uur) en in het Zuidpark (tussen 13 en 19 uur)", zegt Feestenburgemeester Annelies Storms (sp.a). "Aan deze drinkfonteintjes kunnen bezoekers gratis water nemen met een eigen drinkbeker of -fles. Het is dus de bedoeling dat mensen hun eigen beker meebrengen. Wegwerpbekers zijn daar niet te verkrijgen. Wel zijn er drinkfonteinen voorzien."

Bezoekers die zich niet goed voelen kunnen terecht bij de hulpposten van het Rode Kruis en het Vlaamse Kruis van 14 uur tot 6 uur 's morgens. Ook de pleinorganisatoren werd gevraagd om extra waakzaam te zijn, een boodschap op hun lichtschermen te plaatsen en mensen met hitteklachten meteen door te verwijzen naar een hulppost. Indien er te veel stof in de lucht hangt in het Baudelohof, kan de brandweer ook beslissen om te sproeien.

bron: Belga