Gent ontmoet Bialystok of Rio Ave in derde voorronde, Genk treft Soligorsk of Poznan

Gent ontmoet Bialystok of Rio Ave in derde voorronde, Genk treft Soligorsk of Poznan

AA Gent staat in de derde voorronde van de Europa League tegenover het Poolse Jagiellonia Bialystok of het Portugese Rio Ave. Als KRC Genk de tweede voorronde overleeft, wacht een duel met het Wit-Russische Shakhtyor Soligorsk of het Poolse Lech Poznan. Dat is het resultaat van de loting die vandaag werd uitgevoerd op de UEFA-hoofdzetel in het Zwitserse Nyon. De heenwedstrijden in de derde voorronde worden op 9 augustus gespeeld, de returns een week later.

KRC Genk komt donderdag (26 juli) en volgende week woensdag (1 augustus) al in actie in de tweede voorronde tegen het Luxemburgse Fola Esch.

Bij winst in de derde kwalificatieronde stoten Gent en Genk door naar de laatste voorronde (play-offs) van de Europa League, waarvoor wordt geloot op 6 augustus. Bij verlies is het Europese avontuur afgelopen.

Anderlecht is rechtstreeks geplaatst voor de poulefase (loting op 31 augustus). Daar komt ook Standard bij als de Rouches struikelen in de derde of vierde voorronde van de Champions League. Standard werd vandaag in de derde voorronde gekoppeld aan de winnaar van de ontmoeting tussen Ajax en Sturm Graz. Club Brugge is als kampioen rechtstreeks gekwalificeerd voor de poules van het kampioenenbal (loting op 30 augustus).

bron: Belga