Geld nodig? Verkoop je urine!

Geld nodig? Verkoop je urine!

De reden? Bij steeds meer Britse bedrijven worden drugstests afgenomen onder het personeel. En om niet betrapt te worden, leveren mensen massaal nuchtere plasjes van anderen in.

Het gele goud

Het gaat zelfs nog verder. Mensen vragen niet alleen hun buren en vrienden om een plasje, ook wordt er synthetische en bevroren urine aangeboden op internet. Drugsgebruikers zijn bereid veel geld neer te tellen om een nieuwe baan te krijgen, hun huidige baan te behouden of om van hun vrijheid te blijven genieten.

Een anonieme urinekoper uit Coventry vertelt aan de Britse Metro dat hij vaak wiet rookt en op zijn werk elke drie maanden getest wordt. De oplossing hiervoor had hij snel gevonden. Hij koopt voor vijf pond een melkfles urine van zijn 60-jarige buurvrouw die nog nooit in haar leven een joint heeft aangeraakt. Deze wordt bewaard in de koelkast tot de test plaatsvindt. Om de urine op de juiste temperatuur te krijgen, gebruikt hij een heat pack.

Heb je geen vriendelijke buurvrouw? Dan zijn er op eBay ook genoeg plasjes van derden te krijgen, uiteraard tegen betaling.

Fake penis

Foto Detox for less

In sommige gevallen wordt de urinetest onder toezicht afgenomen, maar ook daar zijn trucjes voor. Sommige mensen kopen een neppenis die in een onderbroek is te stoppen en met een slang verbonden is met de fles 'schone' urine. De kosten van zo'n fakepenis liggen tussen de 100 en 150 euro.

De Amerikaanse webwinkel urinetheclear.com is speciaal in het leven geroepen om urinetesten te om de tuin te leiden. Ze hebben vele handige snufjes in het assortiment zodat jij zonder gedoe drugs kan blijven nemen terwijl je ook je baan behoudt. Ze verkopen onder meer kitjes met bevroren of gevriesdroogde urine voor 60 euro.

Urinekit - Foto urinetheclear

Het bedrijf bestaat al 17 jaar en beweert al meer dan 50.000 pipikitjes verkocht te hebben. Nog nooit leverde dit een positieve uitslag bij een drugstest op. De wetgeving zit echter niet stil, het bezit van dit soort producten is verboden in 18 Amerikaanse staten.

Drugstesten

Het testen van personeel op drugs is in de Verenigde Staten al vrij lang gebruikelijk bij allerhande beroepen. Ook in het Verenigd Koninkrijk gebeurt dit de laatste jaren steeds vaker. Onder meer bouwvakkers, machinisten, fabrieksarbeiders, cruiseschipbemanning en medewerkers van elektriciteitscentrales worden daar regelmatig gevraagd om een plasje in te leveren.

Bron: Metro Nederland