Geen selfies meer met Emma Watson

Geen selfies meer met Emma Watson

Watson wil haar privacy nog nét iets meer beschermen door niet meer op foto's te verschijnen met fans. Ook nam ze deze beslissing uit bezorgdheid voor haar veiligheid. Fans delen de selfies met de ster twee seconden later al op sociale media, waardoor iedereen kan weten waar de ster uithangt binnen een radius van tien meter. "Voor mij betekent dat een verschil tussen het hebben van een leven of niet", zegt de actrice.

Wel wil ze met alle plezier nog tijd vrijmaken voor fans. Als ze gewoon een praatje willen slaan en als kinderen een foto vragen, dan weigert ze nooit. "Ik zeg dan: ik wil gerust al je Harry Potter fanvragen beantwoorden, ik kan alleen niet met je op de foto."

Watson hecht veel belang aan haar privéleven en wil haar werk en persoonlijk bestaan strikt gescheiden houden. Zo zal ze haar partner nooit betrekken in de showbizzwereld en wordt ze beschermd door een bodyguard wegens haar verleden met stalkers. "Ik wil consequent zijn: ik kan niet in een interview over mijn vriend praten en dan verwachten dat er geen paparazzi op de loer zullen liggen. Je kunt het niet allebei hebben. Ik zou het haten moest ik iemand het gevoel geven dat hij deel uitmaakt van een show of act."