Geen inspiratie voor de Metro Photo Challenge? Werp eens een blik op deze showcases!

Geen inspiratie voor de Metro Photo Challenge? Werp eens een blik op deze showcases!

Een interessante foto, dat is één deel voorbereiding, een gezonde portie kunnen, een beetje geluk en een creatief denkproces vooraf. Lukt het jou maar niet om die ene fantastische foto te maken voor de Metro Photo Challenge of zit je in een creatief dipje? Geen nood, we zijn er om je te helpen.

Canon, onze partner voor de Metro Photo Challenge, heeft tal van showcases op zijn website staan. Die bevatten het inspirerende werk van zowel beginnende als professionele fotografen, die met behulp van producten van Canon erin geslaagd zijn boeiende beelden op de gevoelige plaat vast te leggen. Hieronder enkele showcases die je kunnen inspireren om de ziel, het geheim of de liefde in jouw stad te fotograferen.

Een andere kijk op oud en nieuw

Amos Chapple, een fotograaf uit Nieuw-Zeeland, legde het contrast tussen oud en nieuw vast in de Russische stad Sint-Petersburg. Om de glinsterende paleizen en grauwe Sovjetflats op een frisse manier vast te leggen, had hij een drone met zich mee genomen. Jammer genoeg ging de drone stuk, waardoor Amos toegewezen was op de klassieke benenwagen. Aangezien Sint-Petersburg erg vlak is, klopte hij dan maar aan bij appartementsgebouwen en torens om het benodigde uitzicht te vinden.

“24 uur op de Galatabrug, Istanboel”

Gerenommeerd videograaf Callum Whiteley en befaamd fotograaf Adrian Morris brachten samen 48 uur door  in Istanboel, aan beide zijden van de legendarische Galatabrug. De stad ligt op het punt van Europa en Azië samenkomen en biedt bijgevolg een rijke smeltkroes van culturen. Op goed gevoel lieten ze zich meevoeren door de stromen van de stad, om zo meteen de charme ervan te ontdekken.

“Jouw foto's, Canon's favorieten: 'Mijn stad'”

Geïnspireerd door het verhaal van Callum Whiteley en Adrian Morris, daagde Canon mensen uit om de diversiteit van een stad vast te leggen. Drie foto's, van Milaan, San Francisco en Lissabon, werden ertussenuit gepikt door Canon. De fotografen brengen niet enkel het verhaal van de stad, maar ook van de foto zelf. Erg handig voor deelnemers aan de Metro Photo Challenge!

“Door hun ogen”

Kinderogen hebben een unieke blik op de wereld. Dat ontdekte Amy Morrall toen ze haar tweelingsdochters een camera gaf tijdens een bezoek aan Londen. De kinderen boden een ander perspectief op de stad en Amy verbreeddde zelf haar uitkijk door haar dochters te volgen. Je kan hun oogpunt zelf ontdekken door op je hurken te gaan zitten en je te laten verbazen door alles wat er gebeurt. Wie weet ontdek je zo iets volledig nieuw in het alledaagse!

“Stad, van bovenaf gezien: Looking down on Munich”

Robert Götzfried deed het tegenovergestelde van Amy. Hij zocht de hoogte op en keek dan pal naar beneden om tot een uniek perspectief te komen. Hij kwam op het idee in Bangkok en bracht het naar zijn geliefde heimat München. Portretten zijn natuurlijk onmogelijk met deze opstelling, maar Robert slaagde er toch in om emotie in de beelden te leggen. Bovendien deelt hij de technische details van zijn foto mee!

Bruis je nu van de inspiratie? Grijp je camera, trek de stad in en leg dat winnende beeld vast! Vergeet het ook zeker niet in te zenden op de pagina van de Metro Photo Challenge. Veel succes!